Felanmälan

Krånglar din fiberanslutning? Oavsett om det är internetanslutningen, tv- eller telefonitjänster som inte fungerar ska du anmäla felet till din tjänsteleverantör som du valt på Zmarket eller via gruppavtalet.

Har du Telias gruppavtal kan du kontakta Telia på tel 020-20 20 70. Det finns också en bra felsökningsmöjlighet på Mina sidor om man loggar in med Bank-ID på telia.se.

Först om du inte fått hjälp av din tjänsteleverantör så ska du kontakta Börje-Net på info@borje.net. Se till att få ärendenummer och namn på den person som hjälpt dig.

Vem ansvarar för vad i nätet?
Börje-Net ansvarar för det passiva, fysiska nätet. Det vill säga själva fibern i marken fram till och in i huset.

Kommunikationsoperatören Zitius ansvarar för den aktiva utrustningen i noderna och hemma hos dig (medieomvandlaren).

Tjänsteleverantören ansvarar för den eventuella utrustning som medföljer abonnemanget (router och tv-box).

Du ansvarar för att inte gräva av fiberledningen på din egen tomtmark eller skada fiberkabel eller utrustning inne i huset. Gör du det måste du själv betala för reparationen!

Som fastighetsägare ska du anmäla grävningsarbeten som riskerar att skada fiberkanalisationen till föreningen, eller via tjänsten Ledningskollen. Börje-Net åker då ut och markerar var i marken fibern finns. Underlåter du att göra det och fibern skadas måste du själv stå för reparationskostnaden. Gräver du av en stamfiber kan det handla om en reparationskostnad på mer än 100 000 kronor!